V pánvi osmahneme do červena na malé kostky nakrájenou slaninu a poté přidáme drobně nakrájenou játru. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, orestujeme ji a následně vložíme oloupaná rajčata. Přidáme mletou papriku a osolíme, zalijeme vínem a dusíme. Ze svíčkové nakrájíme steaky na dva prsty silné. Na prkénku je lehce rukou naklepeme a vložíme do rozpáleného oleje v pánvi. Při vysoké teplotě osmažíme steaky na obou stranách na stupeň propečení podle našeho přání. Teprve po usmažení steaky posypeme solí a pepřem. Do uprázdněné pánve vložíme na rozpálený olej houby a smažíme je tak dlouho, až nádherně zezlátnou. Nyní můžeme začít servírovat. Steak podáváme s ragů s houbami. Přeji Vám dobrou chuť. Poznámka : Pro osvěžení paměti přikládám stupně propečení u steaků. Very rare - pouze zprudka ošlehnutý ohněm na povrchu, uvnitř zcela syrový a krvavý. Takto upravené maso dostanete například ve Francii, pokud včas neřeknete, že si přejete steak více propečený. Rare - téměř syrový steak, kdy je jeho vnitřek z 75% studený. Tato úprava je běžná pouze u hovězího masa. Maso je velmi jemné a pro znalce a milovníky steaků je to nejoblíbenější úprava. Medium rare - slabě propečený steak, s 50% růžovým vlažným středem. Obvykle se takto upravené maso dopředu nepožaduje, je to označení pro výsledek. Medium - středně propečený, s 25% tmavě růžovým středem a propečeným povrchem. Je to nejrozšířenější úprava steaků . Kromě hovězího masa se takto upravuje i jehněčí maso a vepřová panenka. Well done - 100% hnědý, zcela propečený steak, se šedivým a suchým vnitřkem. Tato úprava je vhodná pro tučnější masa, která se méně vysušují a pro drůbež, která nesmí být nikdy krvavá. Pro nejjemnější hovězí masa se používá méně.