Svíčkovou osolíme, potřeme olejem a vyválíme v rubě namletém pepři, dáme do lednice na několik hodin odležet. Špenát krátce povaříme v osolené vodě, necháme vychladit, vymačkáme z něj všechnu vodu a rozmixujem se 3 stroužky česneku, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibulku a žampióny a přidáme tymián, česnek, sůl a pepř, necháme vychládnout a rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou pažitku. Na trošce oleje opečeme ze všech stran maso. Listové těsto rozválíme a sílu asi 0,5 cm do tvaru obdélníka. Potřeme špenátem, po obvodě necháme asi 3 - 4 cm volný kraj. Na špenát natřeme houbovou kaši a doprostřed položíme opečenou chladnou svíčkovou. Boky a povrch masa potřeme zbylou houbovou kaší. Svíčkovou dobře zabalíme do těsta a odřežeme přebytečné těsto. Takto upravené těsto přeneseme na plech s pečícím papírem, spojem dolů. Z přebytečného tešta uděláme copánek a ten přilepíme vodou nahoru závinu. Celé potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 45 minut. Krájíme na 1,5 cm široké kousky.