Staňte se našimi fanoušky na:

Švýcarský sýrový nákyp

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Máslo necháme rozpustit, přidáme hl. mouku a při mírné teplotě mícháme, až vznikne světlá jíška. Zalijeme studeným mlékem, rozšleháme a necháme krátce povařit. Pak necháme hustý bešamel vychladnout. Od bílků oddělíme žloutky a přidáme je do zcela vychladlé omáčky, přisypeme sůl, pepř a asi 100 g nastrouhaného sýra. Vše dobře promícháme. Pak vyšleháme tuhý sníh z bílků a zlehka vmícháme do směsi. Nakonec ještě můžeme přisypat nasekanou zelenou petrželku. Vše promícháme. Zapékací formu o průměru asi tak 20 cm dobře vymažeme máslem a nalijeme do ní připravenou směs. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 min. na 160°C, až nákyp dostatečně nabyde a ztuhne. Krátce před dopečením posypeme nákyp ještě zbylým sýrem. Nákyp je hotový, když sýr nahoře zezlátne. Můžeme ho ozdobit cherry rajčátky a nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!