Z hladké mouky, kypřicího prášku, trochy mléka, 1/8 másla, cukru a soli si připravíme vláčné těsto. Poté rozdělíme na 3 kousky, vyválíme plát a potřeme nádivkou. Nádivku si připravíme z nastrouhaných celých množství obou sýrů, 1/8 másla či Hery a trochy mléka. Záleží na hustotě, sýry nejsou vždy stejně měkké. Potřené pláty těsta zabalíme jako závin a jednotlivě zabalíme do alobalu. Dáme do chladničky na 4 hodiny odpočinout a ztuhnout. Po vyndání nakrájíme závin na kolečka silná kolem 1 cm, klademe na plech, vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Navrch klademe půlky vlašských ořechů či pár větších kousků, nepadají, dobře se připečou. Ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi při 170°C. Je lépe je připravit i den předem, dobře navlhnou.