Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou formu. Důkladně ho vmáčkneme i do okrajů. Chladíme půl hodiny. Troubu předehřejeme asi na 190°C. Na těsto položíme kolečko pečicího papíru, posypeme ho suchými fazoleni a čtvrt hodiny předpékáme (fazole papír zatíží a při pečení se tak vytvoří vyšší okraj koláče). Pak papír s fazolemi opatrně sejmeme a vrátíme těsto na pět minut do trouby, aby zezlátlo. Koláč vyjmeme a snížíme teplotu trouby o deset stupňů. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a za občasného míchání opékáme plátky cibule a brambor dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a tymián. Smažíme ještě tři minuty, pak směs nasypeme na koláč. Přidáme sýr a vše rovnoměrně rozestřeme. Promícháme smetanu a vejce, můžeme je ještě lehce osolit a opepřit. Směsí přelijeme celý koláč, vložíme ho do trouby a pečeme 30 až 35 minut. Hotový slaný dezert má světlou zlatohnědou barvu a uprostřed se ještě trochu chvěje. Koláč podáváme teplý, případně posypaný lístky rukoly.