1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem, postrouhejte ji citronovou kůrou, osolte a opepřete. Zakápněte jen trochou oleje. Pečte deset až dvanáct minut, záleží na velikosti a výšce plátku. 2. Kuskus připravíme podle návodu (většinou stačí vsypat do mísy, zalít vodou a nechat po uvedenou dobu stát, dokud zrnka nevsáknou všechnu tekutinu. Základ salátu je hotov! 3. Zeleninu důkladně opláchněte a jemně nakrájejte: jarní cibulku na kolečka (zpracujte i tmavší zelenou část natě), okurku podélně na plátky a pak na kostičky, rajčata na kostičky. Všechnu zeleninu pak vmíchejte do kuskusu. 4. Na zálivku v misce rozšlehejte olivový ojej s citronovou šťávou, přidejte nasekanou petrželku a majoránku, utřený česnek , podle chuti dosolte a dopepřete. Zálivku přimícháme do kuskusu.