Staňte se našimi fanoušky na:

Taťkovy utopenci

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Děláme běžným způsobem, až na to že když se špekáčky oloupou tak je podélně nařízneme dvěma řezy, do řezu se dá plátek sterilované okurky a plátek červené kápie - papriky. A dává se samozřejmě hodně cibule. Do 4 litrové láhve vejde 20 špekáčků, když máme špekáčky připravené rozložíme je do širokého kastrolu a zalijeme připraveným nálevem, nechá se krátce projít varem, ale ne dlouho. Pak se špekáčky vyjmou a dají se do sklenice, do nálevu se přidá želatina, tu koupíme v potravinácha jmenuje se salámová tlačenka. Uděláme podle návodu na sáčku, želtinu nalijeme do nálevu a zamícháme. Pak zalijeme špekáčky tak aby byly potopené. Želatina udělá jemný rosol. Necháme vychladnout a pak dáme do chladna. Výhodou je že jsou hotové za 3-4 dny. Pokud chceme ostřejší přidáme feferonku. Okurku a papriku můžeme nakrájet na kostičky a prokládat s cibulí mezi špekáčky cibuli můžeme také nechat přejít varem, bude měkčí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

suchohribek |11. května 2013
Vyzkouším váš recept. Odpovědět
betka |12. února 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.remkova.7 |11. února 2013
To bude dobrota!! Odpovědět
pavlinf |8. února 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!