Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Vejce rozmíchejte s vodou, octem, vlažným rozehřátým máslem (3 lžíce) a solí, přidejte do mouky a zadělejte na vláčné těsto. Propracujte, položte na pomoučený vál, zakryjte (nejlépe nahřátým kastrolem) a nechte 30 minut odležet. Odleželé těsto položte na starý ubrus a vytáhněte co možná nejtenčí a největší placku. Pokapejte 50g rozehřátého másla a posypte rozdrcenými piškoty (lepší jsou cukrářské). Na větší část placky rozdělte vypeckované blumy (nebo mirabelky), posypte skořicí, mandlemi a cukrem. Stočte do závinu, ten převalte na pečící papír a položte na plech. Potřete rozpuštěným sádlem, posypte mandlemi a pečte 30-40 minut na 180°C. Hotový pocukrujte moučkovým cukrem.