Telecí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, okořeníme vegetou , opaprikujeme a zprudka opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme na hluboký talíř a ve výpeku necháme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibulku. Nyní vložíme do pánve plátky masa i se šťávou, kterou pustily do talíře. Potřeme kečupem, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme vařící vodou a za průběžného podlévání vývarem dusíme doměkka. Měkkou teletinku poté vyjmeme, šťávu zalijeme záklepkou ze sladké smetany, zakysané smetany rozkvedlanou s mlékem a moukou a dobře provaříme. Omáčku projedeme tyčovým mixérem, aby byla dokonale hladká. Nyní přidáme do omáčky scezené propláchnuté hříbky a 5 minut je v ní povaříme. Po této době vrátíme masíčko zpět do omáčky, necháme projít varem, odstavíme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory. Přeji dobrou chuť.