Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí kýta na naložených houbičkách

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Telecí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, okořeníme vegetou , opaprikujeme a zprudka opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme na hluboký talíř a ve výpeku necháme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibulku. Nyní vložíme do pánve plátky masa i se šťávou, kterou pustily do talíře. Potřeme kečupem, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme vařící vodou a za průběžného podlévání vývarem dusíme doměkka. Měkkou teletinku poté vyjmeme, šťávu zalijeme záklepkou ze sladké smetany, zakysané smetany rozkvedlanou s mlékem a moukou a dobře provaříme. Omáčku projedeme tyčovým mixérem, aby byla dokonale hladká. Nyní přidáme do omáčky scezené propláchnuté hříbky a 5 minut je v ní povaříme. Po této době vrátíme masíčko zpět do omáčky, necháme projít varem, odstavíme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Daninka |1. srpna 2013
1* Odpovědět
renda9 |31. července 2013
to bude dobrota Odpovědět
Jan |6. června 2013
Moc hezký recept, uložím a vyzkouším, díly. :-) Odpovědět
zdenkai |5. června 2013
chudák telátko,ale vyzkouším.. Odpovědět
Márč |4. června 2013
Jen při čtení se sbíhají sliny, skvělé...ukládám...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!