Plněné smrže
45
0
0
1) V hrnci rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm telecí maso v celku (místo telecího můžeme použít vepřovou panenku). Vytáhneme a do výpeku dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a petržel. 2) Přendáme do pekáčku, kam dáme i maso, sůl a pepř. Nalijeme mléko a dáme na měsíčky nakrájenou dýni (nemusíme ji loupat) a pečeme přikryté na 160 °C asi 1 a půl hodiny. 3) Poté vyndáme maso a dýni a pokud je omáčka hodně tekutá, svaříme ji na plotně. 4) Dýni vyškrábneme, abychom se zbavili slupky. Vrátíme k zelenině a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. 5) Telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami přelité omáčkou.