Telecí plec a játra nakrájíme na kostky, maso dáme do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Podlijeme trochou vody, přidáme divoké koření a pečeme asi 90 minut na 160°C. Švestky namočíme do koňaku a necháme rozležet. Z upečeného masa s játry odstraníme koření a i s výpekem ho rozmixujeme najemno. Fáši osolíme a opepříme, pak přidáme pokrájené švestky i s koňakem, smetanu a promícháme - vše děláme dokud je masová směs teplá. Husí sádlo zahřejeme na pánvi a dáme do něj snítku tymiánu (aby ho provoněl). Pak tymián odstraníme a sádlo nalijeme na dno formy, ve které budeme připravovat paštiku. Dáme ho do ledničky ztuhnout. Když je sádlo zatuhlé, navrstvíme na něj do formy masovou fáši a uhladíme. Paštiku dáme do ledničky uležet aspoň na 24 hodin. Hotovou paštiku krájíme na plátky a podáváme s brusinkovým kompotem. Vhodná příloha je pečivo.