Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí řízek s bramborovými pusinkami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso naklepeme a opepříme. Hladkou mouku smícháme s paprikou a maso v této směsi obalíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a obalené řízky na něm po obou stranách opečeme doměkka. Maso vyjmeme z pánve a uchováme teplé. Do výpeku přilijeme masový vývar a citronovou šťávu, přidáme celé kapary a zelený pepř. Nakonec přilijeme smetanu a dobře provaříme, aby omáčka zhoustla. Maso vložíme zpět do hotové omáčky, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou pusinky z bramborové kaše. Uvařené brambory scedíme, přidáme lžíci másla, žloutky a rozšťoucháme. Vařečkou pak vymícháme hladkou, hustou kaši, podle chuti přisolíme a jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Kaši dáme do cukrářského sáčku a na pomaštěný plech nastříkáme pusinky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud nezezlátnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Janka D. |24. března 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!