Kuřecí řízek s hořčicí
100
17
20
1. Rajčata přelijte vřelou vodou , oloupejte,rozpulte a odstraňte jadérka. Lístky bazalky otřete papírovou utěrkou a natrhejte. 1 rajče dejte stranou, ze zbývajících umixujte s bazalkou pyré. 2. Řízky osušte papírovou utěrkou, rozloupat napříč a naklepejte na velmi tenké plátky. Ochutit solí a pepřem, slabě zaprašte moukou. 3. Pořádně rozehřejte pánev, pak na ní rozehřejte olivový olej. Řízky smažte po každé straně 2-3 min. Jakmile zhnědnou ,přidejte rajčatové pyré ,snižte teplotu a nechte 2-3 min.slabě vařit.Ochutit, solí,pepřem a špetkou cukru. Zbývající rajčata nakrájejte na hranolky a rozdělte na řízky . Ozdobte zbývajícími lístky bazalky a servírujte