Kosti dáme zapéct na pekáč do trouby dozlatova. Na oleji restujeme kořenovu zeleninu do tmava s cibulí a česnekem. Na začátku dbáme hlavně na to, abychom zeleninu nepřipálili. Jestli se nám to stane, raději začněme znova a vyměníme hrnec. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Podlijeme vínem. Vložíme kosti. Podlijeme vodou a přivedeme těsně k bodu varu a necháme zlehka bublat. Během vaření odebíráme z hrnce tuk a pěnu, které se tvoří na povrchu. Vaříme zhruba 6 hodin (v případě potřeby klidně i víc) až do stavu, kdy kosti zůstanou úplně holé. Vycedíme přes hrubý, pak jemný cedník a následně přes plátno. Nesolíme, nepepříme a nijak nedochucujeme. Následně ještě redukujeme na hustotu řidšího medu. Po vychladnutí můžeme zavíčkovat do menších nádob a uskladnit v mrazáku.