Králíka rozdělíme na menší kusy, orestujeme ve větším hrnci na rozpáleném oleji a pak vyndáme. Přidáme na větší kostky jednu nakrájenou mrkev, půlku celeru, cibuli a osmahneme dozlatova. Pak přidáme koření a víno, které necháme vypařit. Maso vrátíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a vaříme cca hodinu. Měkké maso se zeleninou vyndáme a tekutinu necháme vyvařit na 1/3 objemu. Želatinu namočíme podle návodu, přidáme ji do vyvařené tekutiny a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Maso obereme do misky, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a tekutinu se želatinou. Formu vyložíme potravinářskou fólií, nalijeme do ní směs a dáme na noc do ledničky. Tři syrové mrkve nastrouháme, orestujeme na troše másla, zalijeme vodou a vaříme, dokud se voda nevypaří. Měkkou mrkev vyndáme, rozmixujeme a dosolíme. Celer nakrájený na nudličky orestujeme na troše oleje, zakápneme brandy, přidáme trochu vývaru a vaříme do změknutí, pak osolíme. Ztuhlou terinu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s mrkvovým pyré, celerovou remuládou a čerstvým pečivem.