Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Papriky a pórek omyjeme a rozkrájíme nadrobno. Uzeninu oloupeme, nejprve podélně rozpůlíme a pak příčně nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme cibuli a papriky a dusíme asi 5 minut. Přidáme pórek a dusíme dalších 5 minut. Vmícháme těstoviny a uzeninu. Osolíme a opepříme. Rozšleháme vejce, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Vlijeme do pánve a pod poklicí necháme asi 10 - 15 minut houstnout. Petrželku opereme a osušíme, otrháme lístky a posekáme je. Omeletu podáváme posypanou petrželkou. Na přípravu těchto omelet je vhodná všechna sezonní zelenina. Stačí ji omýt, očistit, případně krátce povařit. Pro vegetariány samozřejmě vynecháme uzeninu a nahradíme ji 100 g oblíbené zeleniny. Komu chutná asijská kuchyně, pak může nahradit v receptu uváděnou zeleninu stejným množstvím mražené zeleniny "na čínský způsob". Pokrm pak lze nakonec okořenit ještě jednou lžící sójové omáčky a sladkou omáčkou chilli.