NÁKYP 200g těstovin, sůl, 1 velká paprika, 1/2kg brokolice, 100g kukuřice z plechovky, 1/4l mléka, 3 vejce, mletý pepř, 40g goudy, 1 cibule, stroužek česneku, 1 plechovka rajčat (850ml), lžička oleje, cayenský pepř, mletá sladká paprika, tuk na formu Uvaříme těstoviny, nakrájíme papriku, brokolici rozebereme na růžičky, kukuřici necháme okapat. Brokolici s paprikou také krátce povaříme, těstoviny a zeleninu slijeme a necháme okapat. Zapékací mísu (obsah 1,3l) lehce vymažme, těstoviny promícháme se zeleninou a dáme do mísy. Mléko vyšleháme s vejci, osolíme, opepříme a přelijeme nákyp. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a rajčata na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm podusíme. Přidáme rajčata a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě za občasného míchání asi 20 minut. Omáčku dochutíme solí, cayenským pepřem a sladkou paprikou. K hotovému nákypu přidáme ve zvláštní misce rajčatovou omáčku. S HOUBAMI A BYLINKOVOU OMÁČKOU 15g sušených hřibů, 200g žampionů, 150g hlívy, 1 cibule, stroužek česneku, svazek petrželky, 1/2 svazku bazalky a kerblíku, 200g cherry rajčátek, svazek naťových cibulek, 300g těstovin, sůl, lžíce oleje, 400ml zeleninového vývaru, 200ml mléka, 2 lžíce jíšky, mletý bílý pepř Hřiby na 2 hodiny namočíme do 100ml horké vody. Žampiony a hlívu rozpůlíme, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Trochu petrželky odložíme stranou, ostatní s bazalkou a kerblíkem nasekáme. Rajčátka rozpůlíme a cibulky nakrájíme na kolečka. Uvaříme těstoviny v osolené vodě, čerstvé houby opečeme a přidáme k nim cibuli, česnek, polovinu naťových cibulek a podusíme. Zředíme vývarem, mlékem a přivedeme k varu. Hřiby necháme okapat, najemno je nasekáme a přidáme do omáčky, pak ještě přidáme rajčata a prohřejeme. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme bylinky, dosolíme a dopepříme. Těstoviny slijeme a na talíři přidáme omáčku, ozdobíme petrželkou. SALÁT 200g těstovin, sůl, bílý pepř, 1/2kg brokolice, sklenice červené papriky (370ml), olej na pánev, 3 lžíce olivového oleje, stroužek česneku, 200g krůtích nebo kuřecích řízků, 40g loupaných mandlí, 1 cibule, 2 stonky petrželky, 3 lžíce bílého balsamico octa, lžíce strouhaného parmazánu Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a prudce zchladíme, necháme okapat a vychladnout. Brokolici rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme, nakrájíme na kostičky a doměkka uvaříme v osolené vodě. Papriku necháme okapat a nakrájíme ji na menší kousky. Pánev potřeme olejem, rozehřejeme a zprudka opečeme maso, přidáme mandle a krátce orestujeme. Maso vyndáme z pánve a nakrájíme ho na silnější proužky, pak maso i mandle smícháme s těstovinami, brokolicí a paprikou. Cibuli česnek nakrájíme na kostičky, petrželku na proužky a promícháme s olivovým olejem, octem a parmazánem. osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme salát. Necháme odležet.