Na 4 porce: 6 cibulí nakrájených najemno, 3 rajčata nasekaná na malé kostičky, 3 lžíce zázvoru nasekaného najemno, lžíce prolisovaného česneku, 2 velké sladké chilli papričky nasekané bez jádřince, 2 celé skořice, 2 badyány 5 zelených kardamomů, 5 hřebíčků, 5 bobkových listů, lžička celého římského kmínu, 4 lžíce rajčatového protlaku, lžíce mletého koriandru, lžička mletého římského kmínu, vrchovatá lžíce Garam masaly, lžička kurkumy, lžíce mleté sladké papriky, 1/2 lžičky sušeného chilli, 2 plné hrsti nasekaného koriandru, 200ml smetany + Marinování masa: 600g kuřecích stehen, šťáva ze 2 limetek, 2 lžíce Tandoori masala, lžička Garam masaly, sůl, 2 lžíce oleje, 3 lžíce jogurtu Kuřecí stehna očistíme od chrupavek, nakrájíme na větší kostky 2x2 cm. Osolíme, okořeníme tandoori a garam masalou. Vetřeme do masa, přilijeme olej a š ťávu z limetek, zamícháme. Nakonec vmícháme jogurt a necháme v chladničce hodinu marinovat. Na středně rozpáleném oleji krátce osmahneme koření: celý římský kmín, kardamom, badyán, skořici, hřebíček a bobkový list, přidáme zázvor, česnek a chilli, krátce zarestujeme. Vsypeme cibuli a restujeme, dokud se cibule nesvaří na 2/3 objemu. Pak přidáme rajčata a restujeme dalších 5 minut. Stáhneme teplotu a vmícháme koření: Tandoori masala, mletý říský kmín, koriandr, kurkumu, papriku a chilli. Prohřejeme a přidáme rajský protlak, krátce zarestujeme. Podlijeme cca 400 ml vody a dusíme 45 minut na středním plameni, dosolíme. Masalu můžeme zjemnit přidáním 33% smetany. Kuřecí maso dáme na pekáč a pečeme 8-10 minut na 190°C. Upečené dáme do omáčky a krátce provaříme. Nakonec vsypeme čerstvý koriandr, příloha je rýže basmati.