Žloutky vyšleháme s cukrem a skořicí do husté pěny. Z bílků připravíme tuhý sníh,ze studené smetany tuhou šlehačku,čokoládu nahrubo nastrouháme. Do žloutkové směsi vmícháme mascarpone,sníh z bílků,šlehačku a nastrouhanou čokoládu.Krém uložíme do ledničky vychladit. Ananasový džus smícháme s likérem (nebo griotkou),piškoty namáčíme celé do ananasového džusu,necháme nasáknout a skládáme je na dno dortové formy - když je pokryto,zakryjeme piškoty vrstvou krému.Postup opakujeme,dokud nespotřebujeme všechny ingredience (poslední vrstvu by měl tvořit krém). Povrch tiramisu pprášíme kakaem a kokosem,dezert uložíme do chladna (nejlépe přes noc). Před podáváním ho dozdobíme ovocem - nektarinka,karambola,kiwi, granátové jablko, physalis.