Staňte se našimi fanoušky na:

Tortellini in forno přímo z Itálie

Autor receptu: Angelis (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dejte do většího hrnce maso, jemně ho osolte a opepřete a zalijte trochou olivového oleje. Maso pečte na středním ohni dokud nedostane nahnědlou barvu. Hotové maso zalijte rajčatovým protlakem, ten osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a nechte omáčku na velmi mírném ohni vařit (omáčka by měla trošku bublat) min.1h. Na konci přidejte cca 4 polévkové lžíce smetany (podle chuti – kdo má rád kyselejší omáčku přidá víc). Dejte vařit vodu na těstoviny – osolte jí hrubou mořskou solí (doporučuji hodně hluboký hrnec, ale nevyplňujte ho až po okraj vodou, aby se vám tam tortellini vešly až nabobtnají, ale zase aby se vám voda z hrnce nevylila). Do vroucí vody vhoďte těstoviny a nechte cca 2-3 minuty vařit – nevařtit úplně do měkka, Tortellini se potom dodělají ve troubě. Hotové tortellini vložte do pekáče a smíchejte pořádně s vaší omáčkou (kdo má rád tak může přidat čerstvé rajče nakrájené na malé kostky). Navrch vše pořádně posypte parmezánem. Vložte pekáč do trouby – doprostřed na cca 180 stupňů na 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
pajunc |28. září 2013
vypadá to úžasně, ukládám!! :-) Odpovědět
-3 |8. září 2013
asi dobré Odpovědět
Petr121212|29. září 2013
zajímavé Odpovědět
kulíšek333|7. září 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!