Staňte se našimi fanoušky na:

Toskánská rajčatová polévka

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • extra panenský, podle potřeby olivový olej
  • a pepř, podle potřeby sůl
  • zeleninový, 1 l vývar
  • čerstvá, 1 svazek bazalka
  • toskánský bílý, 150 g chléb
  • 1 kus cibule
  • 3 stroužky česnek
  • zralá nasekaná nadrobno, 500 g rajče

Pracovní postup:

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Vsypte do hrnce, zalijte olejem a na mírném ohni orestujte, musíte hodně pozvolna, když je cibule dosklovata, přisypte pokrájenou bazalku a ani ne po minutě přidejte rajčata, nechte bublat 20 minut. Pak přidejte na větší kusy natrhané krajíce toskánského chleba (pokud neseženete, použijte toskánskou bagetu nebo ciabattu). Polévka začne být hustá a krémová (chcete-li chleba téměř rozpustit, můžete ho vařečkou o hrnec ještě rozmačkat). Polévku stáhněte z ohně a nechte 15 minut odpočinout. Nalijte ji do hlubokého talíře nebo misky, zakapejte olejem, posypte pepřem a ozdobte bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!