Fazole dáme do hrnce s půl litrem vody, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut.
Mezitím rajčata nařízneme do kříže, krátce je ponoříme do vroucí vody a prudce zchladíme studenou vodou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a nasekáme na hodně drobné kostičky. Bazalku propláchneme, osušíme nebo oklepeme dosucha, lístky otrháme od stonků. Fazole necháme okapat na sítku.
Na pánvi pak ohřejeme čtyři lžíce oleje a podusíme na něm cibuli. Přidáme rajčata a dusíme je tak dlouho, až se kostičky skoro rozpustí. Přidáme další čtyři lžíce oleje, fazole a bazalku. Směs osolíme a opepříme. Za stálého míchání vše ohříváme ještě další 2 - 3 minuty.
Na další velké pánvi ohřejeme máslo. Steaky v něm opékáme za obracení asi šest minut. Pak je osolíme, opepříme, vyndáme z pánve a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Hotové fazole s masem naservírujeme na talíře.