Staňte se našimi fanoušky na:

Trdelnice aneb Černá zabijačková polévka.

Autor receptu: gurmet (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nožičky, kolena očistíme a dáme do studené vody spolu s játry a očištěnou zeleninou. Kroupy propereme a namočíme asi na 1 hodinu a uvaříme zvlášť doměkka. Necháme je vychladnout. Potom je promícháme s čerstvou vepř. krví. Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme do růžova na sádle.Dáváme pozor, aby se ani trochu nepřipálila. polévka by byla hořká.Měkké maso vyjmeme a polévku přecedíme. Maso obereme a nakrájíme na kostky. Do vařícího vývaru nasypeme kroupy s krví a mícháme, aby se krev srazila co nejjemněji. Potom přidáme osmaženou cibulku, nakrájené maso a asi ještě 15. min. povaříme. Dochutíme třeným česnekem,majoránkou, pepeřem a solí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jirinaja |14. března 2013
zítra bude prdelačka :-) Odpovědět
kote19 |26. února 2013
dobrá :) Odpovědět
ohen |6. února 2013
pravou zabijačkovou nesmírně miluju Odpovědět
Lucinka |11. ledna 2013
Moc dobrá polévka. Odpovědět
ehm |6. ledna 2013
vyborna polevka,ta prdelacka Odpovědět
planeta |6. ledna 2013
děláváme v zimě často , ale z jelita, výborná, doporučuji Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
tahle polévka je skvělá Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
dobrá polévka Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
VYZKOUŠÍM Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!