Staňte se našimi fanoušky na:

Trdelník

Autor receptu: kuchtíkv ševmistr (23 receptů)

Množství: 20 až 28 kusu
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo, sádlo a vzešlý kvásek.
  2. Vypracujeme hladké těsto, (ne příliš tuhé těsto) poprášené moukou a zakryté utěrkou ho necháme vykynout až zdvojnásobí svůj objem.
  3. Z těsta vyválíme válečky o průměru 2 centimetry a navíjíme je na dřevěný váleček který je pokrytý alobalem nebo na sklenici od piva ale obalenou taktéž alobalem a necháme 20 min kynout.
  4. Zároveň si troubu předehřejeme na 180 C. Trdelníky na valečku či fifce pak potřeme vejcem rozšlehanými se 2 lžíci mléka a obalíme je ve směsi.
  5. Váleček dejte na plech vyloženým pečicím papírem a pečeme cca půl hodiny do zlatova v troubě. Nebo kdo má gril, může je péct na žhavých uhlících bez plamene (na podomácku vyrobených špicích, na ně připevníme dřevěný válec).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!