Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňové řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, zlehka do ní vmícháme mouku prosátou s prdopeč, olej se 40ml vody. Těsto rozetřeme a do čtvercové formy vyložené pečícím papírem a pečeme asi 35 minut ve vyhřáté troubě při 180°, po upečení necháme korpus vychladnout a pak ho vodorovně prokrojíme.
  2. Větší část smetany (200ml) vyšleháme dotuha, vmícháme do ní zakysanou smetanu a prosátý cukr. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, pak ji v kastrůlku ve vodní lázni zahřejeme ve zbylé smetaně, rozpustíme a přidáme do připravené náplně.
  3. Spodní část korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme třešňovou zavařeninou, zakryjeme ji náplní (část si ponecháme stranou), na kterou pak rozprostřeme vypeckované třešně. Na ně položíme horní část korpusu, lehce ho přimáčkneme a potřeme zbylou náplní. Moučník necháme v chladničce ztuhnout.
  4. Nugátovou pomazánku lehce rozehřejeme, moučník jí svrchu potřeme a necháme zatuhnout. Pak ho nožem nahřátým v teplé vodě nakrájíme na řezy, každý z nich ozdobíme "pusinkou" z vyšlehané smetany, čokoládovou hoblinkou, třešní a můžeme přidat nějakou bylinku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

J |2. června 2013
vyzkousim Odpovědět
beaa |16. května 2013
lákavé Odpovědět
freya |13. května 2013
ukládám Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!