Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, zlehka do ní vmícháme mouku prosátou s prdopeč, olej se 40ml vody. Těsto rozetřeme a do čtvercové formy vyložené pečícím papírem a pečeme asi 35 minut ve vyhřáté troubě při 180°, po upečení necháme korpus vychladnout a pak ho vodorovně prokrojíme.
Větší část smetany (200ml) vyšleháme dotuha, vmícháme do ní zakysanou smetanu a prosátý cukr. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, pak ji v kastrůlku ve vodní lázni zahřejeme ve zbylé smetaně, rozpustíme a přidáme do připravené náplně.
Spodní část korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme třešňovou zavařeninou, zakryjeme ji náplní (část si ponecháme stranou), na kterou pak rozprostřeme vypeckované třešně. Na ně položíme horní část korpusu, lehce ho přimáčkneme a potřeme zbylou náplní. Moučník necháme v chladničce ztuhnout.
Nugátovou pomazánku lehce rozehřejeme, moučník jí svrchu potřeme a necháme zatuhnout. Pak ho nožem nahřátým v teplé vodě nakrájíme na řezy, každý z nich ozdobíme "pusinkou" z vyšlehané smetany, čokoládovou hoblinkou, třešní a můžeme přidat nějakou bylinku.