Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňové "rozinky"

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Výborné rozinky z třešní si můžeme udělat doma. Je to sice časově náročnější, ale stojí to za to. Já dělám rozinky z uvedeného množství, ale samozřejmě lze udělat z jakéhokoli. Třešně vypeckujeme, nemáme-li vypeckovávač (v Tescomě mají kvalitní "HANDY"), musíme ručně. Potom řádně prosypeme cukrem a necháme nejlépe 1 den odstát - občas promícháme. Třešně pustí šťávu, tak je musíme nechat okapat a pak je rozložíme na plech. Zvolna sušíme v nedovřené troubě při 50°C, občas promícháme. Když jsou třešně usušené, dáme je do zavařovacích sklenic a dobře uzavřeme-utěsníme. Pokud třešně správně usušíme, jsou vláčné jako "pravé rozinky" a používáme je ke stejným účelům. TIP: Pokud máme sušičku, můžeme třešně usušit v ní a nebo to jde i venku na slunci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
VELKAKOKI |8. září 2013
dobrý tip Odpovědět
-1 |29. července 2013
zkusám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!