Dejte do středně velkého kastrolku smetanu a vanilkový lusk a na mírném ohni povařte. Odstavte a nechte ještě 10 minut nasáknout vanilkou. Rozpusťte odděleně všechny tři typy čokolády v miskách nad horkou párou. Použijte k tomu kastrolky do poloviny naplněné vodou, kterou necháte zvolna vařit. Sundejte misky z vodní lázně a nechte vychladnout. Ve vodní lázni šlehejte nepřetržitě žloutky, dokud nebudou mít teplotu 80 °C (naměřeno kuchyňským teploměrem). Nechte vychladnout. Do každé misky s rozehřátou čokoládou dejte odhadem 2 ušlehané žloutky z celkové směsi a rozmíchejte dohladka. V menší misce rozmíchejte cukr a sůl a po třetinách vmíchejte do tří misek s různou čokoládou, až se cukr zcela rozpustí. Vyndejte vanilkový lusk ze smetany a po třetinách vmíchejte dohladka smetanu do tří čokoládových misek. Vraťte misky zpátky nad vodní lázeň a na mírném ohni vařte tak dlouho, až začne čokoládová směs ulpívat na vařečce. | Připravte si 6 servírovacích sklenic a naplňte je střídavě třemi vrstvami čokoládového krému. Nechte v lednici chladit alespoň 3 hodiny, aby dezert ztuhl.