Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Z mouky, másla a smetany vypracujeme vláčné těsto, dáme do mikroténového sáčku a necháme do druhého dne odležet. Na pomoučněném vále těsto tence rozválíme, radýlkem nakrájíme proužky 1,5 cm široké. Proužky namotáme na formičky, tak aby se těsto kousek překrývalo. Těsto trochu k formičce přimáčkneme, aby se nám na spojích neotevíralo. Ukládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme do předehřáté trouby a na 200°C upečeme dočervena. Necháme trochu zchladnout a z formiček stáhneme. Druhý den plníme bílkovým sněhem. Bílky s cukrem šleháme v horké vodní lázni, až jsou bílky tuhé. Nádobu z vodní lázně vytátneme, dáme do studené vodní lázně a šleháme do vychladnutí.