1. Na vymazání formy si dáváme záležet. Trochu másla si rozehřejeme v kastrůlku a mašlovačkou jím potřeme každý zákrut formy. Na dno pak nasypeme velkou hrst jemně mleté strouhanky a otáčíme formou po straně tak, aby se nalepila na celou plochu, včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypeme. 2. Rozehřejeme troubu na 160 °C. V míse nejdřív utřeme všechen cukr se žloutky a máslem. Pak přidáváme tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umícháme do hladkého, nadýchaného těsta. 3. Těsto pomalu a rovnoměrně vlijeme do formy. Nepohybujeme formou, ale mísou. S těstem zacházíme jako s křehkým porcelánem. To proto, že kdybychom s formou drcli, srazí se i bábovka. 4. Bábovka se peče dlouho, ale díváme se na ni jen přes okno trouby, rozhodně ji nevyndáváme, abychom se přesvědčili, jestli už není hotová. Po hodině ji vyndáme, zkontrolujeme špejlí, jestli se těsto nepřilepí, formu po obvodu obalíme mokrou utěrkou a téměř vychladlou ji vyklopíme a pocukrujeme. A je to! TIP - těsto si můžeme vylepšit kousky mléčné čokolády. Nalámeme ji na kousky a vtlačíme do těsta ve formě pěkně kolem dokola.