Droždí rozmícháme v mléce s cukrem a necháme vykynout. Tvaroh smícháme se žloutky, přidáme mouku a špetku soli a vzešlé droždí. Je-li těsto moc tuhé, ještě několik lžic mléka přidáme. Vypracujeme, aby nelepilo, a necháme chvíli (15-20 min.) kynout. Pak můžeme kobližky či šišky klasicky vykrájet z placky na prst silné nebo je vykrajovat lžicí. Smažíme v dostatku oleje (tuku), aby plavaly. Po první straně je smažíme přikryté poklicí, pak odklopíme a obrátíme. Nesmažíme příliš prudce. Koblihy vybíráme na kuchyňský papír. Podáváme jako přílohu k omáčce nebo nasladko s marmeládou či jen lehce obalené v cukru, ochuceném vanilkou nebo skořicí. Vydrží dobré asi půl dne, pak zgumovatí. Původní recept od Magdaleny Dobromily Rettigové uvádí, že tyto kobližky mohou při nedostatku ryb nahradit smaženou rybu.