Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové zákusky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr - vanilkový, moučka, krupice
  • mouka (hladká a polohrubá)
  • olej
  • kypřicí prášek
  • sůl
  • vejce
  • voda
  • tvaroh, jogurt, mléko
  • smetana (slazená) nebo kondenzované mléko
  • maliny
  • kakao
  • marmeláda (jakákoli pikantní)
  • med
  • sušenky (máslové)
  • pudinkový prášek (banánový)

Pracovní postup:

  1. S KAKAOVOU MŘÍŽKOU 5 vajec, 1/4kg cukru krupice, 125ml oleje, 1/4kg polohrubé mouky, lžička kypřícího prášku, 3 lžíce pikantní zavařeniny (např. rybízové nebo višňové), lžíce vody NÁPLŇ: 150g cukru krupice, sáček banánového pudinku, 350ml mléka, 100g másla, 1/2 kg měkkého tvarohu, moučkový cukr a kakao na posypání Celá vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem a do husté pěny (pramínkem) zašlehejte olej. Dále vmíchejte (nejlépe stěrkou) zvolna mouku s práškem do pečiva, těsto nalijte na plech nebo do pekáčku 25x35 cm s pečícím papírem, pečte 20-25 minut na 175°C (zkoušejte špejlí!). Zchladlý piškot přendejte z plechu na podložku a skrojte vyvýšený okraj, a na délku ho 1x rozkrojte do dvou stejně širokých pruhů. Jeden z pásů dejte na podložku s čistým pečícím papírem a potřete ho džemem provařeným s trochou vody. Piškot pak náplň nepromáčí. Na náplň promíchejte v kastrůlku na plotně cukr s pudinkem a mlékem, za stálého míchání svařte, hustý pudink provařte a odstavte. Úplně vychladlý (pod fólií, aby se neudělal škraloup) zašlehejte do másla vyšlehaného šlehačem doběla. Do krémového základu vmíchejte (nejlépe stěrkou) tvaroh. Většinu náplně rozetřete na džemem potřený piškotový pruh. Vrstvu přiklopte druhým pruhem a složený hranolek potřete zbylým krémem. Nechte v chladu nejlépe do druhého dne. Nakonec posypte povrch řezu přes šablonu kakaem.
  2. S MALINOVOU POLEVOU 220g máslových sušenek, 80g másla NÁPLŇ : 1/4kg měkkého tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, 100g slazeného kondenz. mléka nebo smetany, 1 vejce, 2 lžíce hladké moky, 2 lžičky vanilkového cukru, špetka soli POLEVA: 200g malin (i mražených), 2 lžíce vody, 2 lžíce tekutého medu Sušenky rozdrtíme najemno, pak prohněteme s rozehřátým vlažným máslem a lžící sušší směs roztlačíme ve stejné vrstvě na dno čtvercové formy 20x20 cm vyložené alobalem (přesahující přetáhněte přes boky nahoru a ven). Upěchovaný základ předpečeme 8-10 minut na 175°C. Omáčka - maliny zakápneme v rendlíku na plotně trochou vody, přidáme med a dusíme asi 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujeme přes sítko a hustou tekutinu necháme vychladnout. Náplň - Ve větší míse vymícháme metličkou tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem. Zašleháme vejce, mouku, vanilkový cukr a špetku soli. Smetanový krém nalijeme na předpečený korpus a povrch pokapeme hustou malinovou omáčkou (polevou). Kapky pak proškrábejte párátkem, vše dejte zpátky do trouby a pečte dalších 20 minut na 175°C. Hotový necháme ve formě úplně vychladnout a pak rozkrájíme na řezy. Než budeme podávat, vyplatí se dát na chvíli do lednice vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |11. srpna 2016
Tvarohové dezerty máme rádi celá rozvětvená rodina. Už se těším! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!