Marcipánový dort
100
9
9
PIŠKOT : Ušleháme bílky s polovinou krupicového cukru, žloutky šleháme 4 minuty s druhou polovinou krupic.cukru, poté zlehka vmícháme střídavě bílky a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech (asi 25x30cm) pečeme asi 18 minut při 180°. KRÉM : Ušleháme tvaroh a zakysanou smetanu s cukrem, pak vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec podle návodu připravený želatinový ztužovač Dr. Oetker. Do menší poloviny krému vmícháme omyté, okapané ovoce a lehce proslazené (rybíz,borůvky), natřeme na vychladlý piškot, pak navrstvíme zbytek krému a důkladně uhladíme. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí dozdobíme ovocem - můžeme přidat i drobenku.