Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový koláč na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

TVAROHOVÝ KOLÁČ - KLASIKA Korpus: 300g hladké špaldové mouky, 50g mletých mandlí, špetka soli, 120g moučkového cukru, 175g másla, 1 žloutek Náplň: 5 vajec, špetka soli, 150g smetany, 1 bio pomeranč 150g másla pokoj.teploty, 250g moučkového cukru, 1kg tvarohu, 2 sáčky vanilkového pudinku Z uvedených přísad vypracujte těsto a vmačkejte 2/3 na dno máslem vymazané formy. Ze zbytku pak udělejte asi 47cm vysoký okraj, dejte aspoň na 1/2 hodiny do lednice. Na těsto položte pečící papír, posypte vrstvou luštěnin (aby se těsto při pečení nevzdouvalo) a pečte asi 17 minut na 190°C (horkovzduch na 170°C), pak teplotu snižte na 175°C (horkovzduch na 155°C). Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, smetanu ušlehejte a dejte do chladu, nastrouhejte kůru z pomeranče. Máslo s cukrem a kůrou vyšlehejte do pěny, přidejte žloutky a ještě vyšlehejte, pak do pěny vmíchejte tvaroh a pudinkový prášek, nakonec do krému zlehka vmíchejte smetanu a sníh. Předpečený korpus naplňte tvarohovým krémem a dejte do předehřáté trouby. Po 25 minutách koláč vyndejte z trouby a nechte ho 10 minut chladit, pak vraťte do trouby a pečte ještě 15 minut a zas na 10 minut vyndejte. Dál pečte 20 minut, 10 minut dejte chladit a ještě naposled pečte 10 minut. TVAROHOVÝ KOLÁČ DROBENKOU Na těsto a drobenku: 200g másla pokojové teploty, 125g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, 375g špaldové mouky, 2 zarovnané lžičky prdopeč, 2-4 lžíce mandlí Náplň: 100g změklého másla, 175g cukru, kůra a šťáva z 1a1/2 biopomeranče, 750g nízkotučného tvarohu, 250g zakysané smetany, 1 vanilkový pudink, 5 vajec Z přísad na těsto kromě mandlí vypracujte drobivé těsto, 2/3 vmačkejte do formy s pečícím papírem. Formu odložte na hodinu do lednice. Ze zbytku těsta a mandlí připravte drobenku a nechte ji v chladu. Korpus předpečte asi 18-20 minut na 180°C. Na náplň smíchejte máslo s cukrem a s kůrou, vymíchejte do pěny a přidejte tvaroh, smetanu, pudink, šťávu a vejce. Promíchejte a dejte do formy, povrch zarovnejte a pečte 40 minut. Koláč posypte drobenkou a pečte 25-30 minut, když začne povrch hnědnout, přikryjte ho na posledních 15 minut alobalem. Hotový koláč pocukrujte. ČOKOLÁDOVO-TVAROHOVÝ HŘÍCH 250g hladké špaldové mouky, 2 sáčky vanil.cukru, 225g studeného másla, 1 žloutek, 150g hořké čokolády, 150g mocca čokolády, 325g smetany, 250g čerstvého sýra, 5 lžic medu, 350g tvarohu Z mouky, vanilkového cukru, 125g másla a žloutku vypracujte těsto a rozválejte na placku (prům. asi 30cm). Dortovou formu s prům. 24cm vymažte tukem, vložte do ní plát těsta a vytvarujte okraj. Formu dejte na 1/2 hodiny do lednice. Na těsto položte kolo vystřižené z pečícího papíru a posypte luštěninami. Korpus pečte asi 23 minut na 190°C, pak sundejte papír s luštěninami a korpus nechte vychladnout. Oba druhy čokolád nalámejte na kousky, dejte do kastrolu a přidejte 125g smetany a 100g másla, rozpusťte. Pak přidejte 125g čerstvého sýra (cottage, lučina apod.), směs vlijte na korpus a dejte na 3 hodiny do lednice. Zbytek sýra promíchejte s tvarohem a s medem. Smetanu ušlehejte a vmíchejte do směsi. Hotový nakonec můžete pokapat likérem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |23. července 2015
všechny tři varianty výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!