Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladu odpočinout. Pak těsto vyválíme, formu vymažeme tukem, vyložíme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 15 minut. Náplň: 5 vajec 175 g cukru 700 g mascarpone 2 cl calvadosu 300 g zakysané smetany 3 lžíce solamylu lžíce citronové kůry 3 lžíce citronové šťávy Oddělíme si žloutky od bílků a vyšleháme tuhý sníh. Mascarpone, calvados a cukr rozmícháme a za stálého šlehání přidáváme po jednom žloutky. Vmícháme zakysanou smetanu, solamyl, citronovou kůru i šťávu. Nakonec lehce vmícháme sníh. Náplň naneseme na těsto a pečeme dalších 60 minut. Pokud nám náplň hnědne, přikryjeme koláč alobalem. Po upečení necháme koláč asi 15 minut ve vypnuté troubě odpočívat. 250 g jablek, balíček čirého dortového želé Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na dílky. Rozložíme je na koláč. Želé připravíme podle návodu a jablka jím přelijeme. Necháme ztuhnout.