Ve středně velkém kastrolu zahřejte na mírném ohni 2 Ižíce oleje. Přidejte cibuli, bobkový list, tymián a šunkovou kost - pokud ji použijete - a restujte 8-10 minut, dokud cibule lehce nezhnědne. Vmíchejte rajčata. Zmírněte oheň, zakryjte a duste 15 minut. Přilijte vodu a duste, dokud se polovina nevypaří. Přeceďte omáčku přes jemné síto. Osolte a opepřete krevety. Zahřejte zbývající olej ve velké pánvi na středním ohni. Restujte krevety 5-10 minut (v závislosti na jejich velikosti), až budou křehké a růžové. Vyndejte krevety z pánve, slijte stranou olej a naaranžujte na talíře. Polijte krevety přecezenou omáčkou. V malé misce smíchejte česnek, mandle a rozpuštěnou čokoládu. Přidejte 4 lžíce slitého oleje, promíchejte a naneste na krevetym .