Staňte se našimi fanoušky na:

Tzatziky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

okurku umyjeme a nastrouháme na hrubem struhadle, zakápneme olejem a důkladně promícháme se solí. Necháme pustit vodu a scedíme, pak necháme ještě deset minut stát a scedíme, můžeme trochu vyždímat. Nakonec okořeníme česnekem, přidáme řecký jogurt a po promíchání dochutíme solí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šanela |17. července 2013
s tím nesouhlasím, tzatziky se dělají všude jinak, každá řecká rodina do nich dává něco jiného. Základem je česnek a jogurt nebo tvaroh, kopr na polovině řeckých ostrovů v tzatzikách budete hledat marně Odpovědět
šanela |19. června 2013
Ano, toto je můj postup, který jsem si vymyslela. Každý dělá tzaziky jinak, v jiném receptu jsem nikde neviděla použití soli a oleje před okapáním okurky. vy ano? Pokud ano, pošlete mi, prosím, odkaz. Budu to brát jako potvrzení toho, že člověk už toho moc nového nevymyslí, neb vše už bylo objeveno. Děkuju :-) Odpovědět
MarkyzaM |19. června 2013
Toto opravdu je ,,Váš,, recept? Odpovědět
magic11|11. července 2013
bez kopru to nejsou tzatziky, ale to je klasika po "česku" Odpovědět
dinkam|6. května 2013
to miluju Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!