Plněné krůtí řízky s míchaným salátem
60
1
3
Hovězí maso protkneme dvěma párky, osolíme ho, opepříme a necháme po všech stranách opéct na rozpáleném tuku. Pak maso vyjmeme, do tuku vhodíme nadtobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z masoxu) a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně (nebo ve víně), dobře promícháme a povaříme. Zbylý párek nakrájíme na kolečka, osmahneme ho na troše oleje a pak posypeme paprikou. Zamícháme a hned sejmeme z ohně, aby se paprika nespálila. Párek vmícháme do omáčky. Měkké maso nakrájíme na plátky, podlijeme ho omáčkou a podáváme s opečneými brambory nebo s knedlíky.