Staňte se našimi fanoušky na:

Václavky zavařené nakyselo

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli, 1 lžíci pepře, 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a očištěný nakrájený celer. Vaříme 20 minut. Připravíme si zálivku: smícháme 750 ml vody, ocet, cukr, lžíci soli a pepře, 1-2 bobkové listy, hřebíček a hořčičné semínko. Vaříme 10 minut. Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme a spolu s kapary rozdělíme do sklenic. Naplníme houbami a zalijeme zálivkou. Uzavřeme a dáme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby dosahovala do 2/3 výšky skleniček. 25 minut zavařujeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

asona |28. července 2015
Typicky podzimní.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!