Staňte se našimi fanoušky na:

Vajíčková pomazánka podle mamky Hildy

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Vejce uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Po Velikonocích jich je jistě doma dostatek :) Oddělíme žloutky a bílek. Máslo si necháme povolit. Žloutky rozetřeme s máslem a hořčicí. Vznikne řídká kaše. Hustotu můžeme upravit smetanou na vaření. Bílky nasekáme na hrubo a zvolna vmícháme do rozetřených žloutků s máslem. Dosolíme a můžeme podávat. U nás doma se chleba s vajíčkovou pomazánkou sypal nasekanou pažitkou. P.S. Pro vylepšení můžete do pomazánky nasekat trochu kapar nebo ančovičku nebo kyselou okurku, ideálně všechno :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!