Staňte se našimi fanoušky na:

Valentýnský jahodový dort a dortíček

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

VALENTÝNSKÝ DORT 200g masielko MILSY, 2 vejce, 100g krupicového cukru, 130g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 balíček čirého dortového želé, 200g čerstvých jahod Náplň: 250g bílého jogurtu, 100g moučkového cukru, 200ml smetany ke šlehání, 160g želatiny, 100ml vody na želatinu Změklý tuk vyšleháme s 50g cukru, přidáme žloutky a šleháme do husté pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy tvaru srdce a pečeme 30 minut na 160°C. Necháme vychladnout a pak vyklopíme. Formu ve tvaru srdce (pokud nemáme stačí kulatá) vytřeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Korpus vložíme zpět do formy. Rozetřeme na něj náplň a poklademe částí jahod rozkrájených na poloviny. Dáme na hodinu ztuhnout do chladničky. Jogurt promícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou. Želatinu namočíme do studené vody a přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Ještě horkou želatinu vlijeme do jogurtu a dobře promícháme. Pak ozdobíme srdíčky ze želé a přelijeme čirým želé. Necháme ztuhnout a zdobíme jahodami. VALENTÝNSKÝ DORTÍČEK 250 g šlehačky,250 g jahodového jogurtu,300 g jahod,70 g moučkového cukru,30 g plátkové želatiny,kakaový korpus,olej Na ozdobu: ostružiny, maliny, borůvky, čokoláda, snítka máty nebo meduňky Z kakaového korpusu vykrojíme srdíčka. Formičky vymažeme olejem a pak do nich vložíme srdíčka z korpusu a poklademe je nakrájenými jahodami. Na náplň smícháme přislazený jahodový jogurt s rozpuštěnou želatinou a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vzniklým krémem formičky naplníme, povrch uhladíme a dáme vychladit nejméně na 90 minut, nejlépe však do druhého dne. Po ztuhnutí boční strany srdíček po vyjmutí z formy potřeme šlehačkou a obalíme plátky mandlí, strouhanými ořechy nebo čokoládou. Srdíčka ozdobíme nakrájenými plátky jahod, plátky čokolády, ostružinami, borůvkami a malinami, případně snítkou máty či meduňky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!