Mandloví ježci (bezlepkové)
100
5
7
Z uvedených surovin (Jizerky, másla, cukru moučky, vanilkového cukru, vejce, vanilkové aroma a soli) vypracujeme na válu měkké těsto, zabalíme je do potravinové fólie a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Odležené těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme muchomůrky, rozložíme je na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 165°C pečeme po dobu 7 minut. Upečené zchladlé muchomůrky slepíme marmeládou a potřeme pomocí štětečku hustou citronovou polevou. Nejprve potřeme nožičky bílou polevou, necháme ji zaschnout a potom natřeme, na červeno obarvenou gelovou polevou, kloboučky. Po důkladném zaschnutí polevy muchomůrky dozdobíme hustou bílou citronovou polevou.