Staňte se našimi fanoušky na:

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle i se slupkou pomeleme, nebo dobře rozmixujeme. Na vál prosijeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle. Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho nožem na menší kousky. Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme vychladit nejméně na 30 minut. Těsto můžeme připravit i dva dny předem. Těsto rozdělíme asi na 4 díly a z každého vyválíme váleček, který rozkrájíme na přibližně stejné kousky. Z jednotlivých kousků tvarujeme rohlíčky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 180°C podle velikosti asi 10 - 12 minut. Mírně prochladlé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Rohlíčky jsou křehké a ihned k jídlu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |9. srpna 2013
1+++ Odpovědět
zuzi |24. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Rentiér1946 |29. dubna 2013
Mandlové jsou dobré. Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Vypadá to dobře, ukládám:-) Odpovědět
olma |20. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Peťule.m |15. dubna 2013
Mňam :) Odpovědět
hella|26. dubna 2018
Nejsou cítit v hotových rohlíčcích slupky z mandlí ? Bylo by s tím méně práce bez loupání mandlí. Díky za odpověď Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!