Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční cukroví podle Evy Pilarové

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • hladká mouka
  • vejce
  • 1 žloutek
  • máslo
  • čokoláda (jemně hořká)
  • čokoládová poleva (mléčná)
  • kakao
  • marmeláda (pikantní, podle potřeby)
  • ořechy (podle chuti)
  • citronová kůra

Pracovní postup:

  1. LINECKÉ - 300g hl. mouky, 200g másla, 100g mouč. cukru, 2 žloutky, citron. kůra, pikantní marmeláda .... Všechny suroviny (až na marmeládu) zpracujeme na těsto a necháme v ledničce chvíli odležet. Následně ho vyválíme a formičkami vykrájíme různé tvary, do poloviny z nich uděláme do středu malá kolečka. Cukroví upečeme do světlého odstínu. Vychladlé slepíme marmeládou a pocukrujeme.
  2. BROWNIES - 100g jemné hořké čokolády, 100g jader vlašských ořechů, 100g měkkého másla, 120g cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, 2 lžíce kakaa, 100g mouky + Na polevu: 200g mléčné čokoládové polevy, 3 lžíce jemně nasekaných ořechů nebo čokoládových hoblin .... Čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni, necháme ochladit. Ořechy nasekáme nahrubo, vyšleháme změklé máslo ručním mixérem do pěny, přidáme cukr, žloutky a vanilkový cukr, ušleháme krémovou hmotu. Přidáme kakao a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a patrně vmícháme vařečkou do těsta. Plech zmenšíme pomocí alobalu na 20x30 cm, vyložíme pečícím papírem a těsto rozetřeme a uhladíme. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a korpus potřeme. Posypeme ořechy nebo hoblinkami a necháme vychladnout. Krájíme asi 4 cm velké kostky, necháme je zabalené v alobalu, aby nevyschly.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

K.Vladka|21. listopadu 2016
určitě vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!