Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční krocan

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra a tuk z krocana jemně nasekáme. Kaštany z jedné strany nakrojíme a vaříme je ve vodě, dokud se nedají snadno oloupat. Pak je uvaříme ve vývaru z masa doměkka, prolisujeme, smícháme s tukem a játry. Dle chuti okořeníme, přimícháme najemno nakrájenou petrželku a zředíme vývarem z kaštanů. Krocana naplníme nádivkou, zašijeme a pečeme na tuku dozlatova za častého polévání šťávou. Podává se s pečenými bramborami. */ Krocan se peče asi 3 hodiny. Toto je základní recept, jinak v Anglii krocana podávají i s různou oblohou - citrusy, jablka, apod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!