Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční pamlsky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ze 3 pomerančů pomerančová kůra
  • 100 g čokolády (hořké)
  • 1 dl pomerančové šťávy se sladidlem
  • 3 dl rumu
  • 1 sáček švestek (sušených, asi 25 ks)
  • asi 25 kusů mandlí (loupaných, stejný počet jako švestek)

Pracovní postup:

  1. RUMOVÉ ŠVESTKY S MANDLÍ - Kažkou švestku naplníme loupanou mandlí a narovnáme je do sklenice, zalijeme rumem a pořádně uzavřeme - necháme aspoň 3 týdny marinovat. Švestky podáváme s nálevem. Rada: Rychlejší způsob přípravy - zkuste skleničku se švestkami krátce zahřát (bez víčka) v mikrovlnce nebo (s víčkem) v horké vodě. Švestky pak budou hotové už za 3 dny.
  2. POMERANČOVÁ KŮRA V ČOKOLÁDĚ - Pomerančovou kůru, kterou jsme z pomerančů oloupali škrabkou na brambory, povaříme minutu ve vroucí vodě a scedíme. Kůru zalijeme pomerančovou šťávou, přivedeme k varu, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozehřejeme ve vodní lázni a proužky kůry do ní do poloviny namočíme. necháme ztuhnout a pak dáme do papírových košíčků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!