asi 25 kusů mandlí (loupaných, stejný počet jako švestek)
Pracovní postup:
RUMOVÉ ŠVESTKY S MANDLÍ -
Kažkou švestku naplníme loupanou mandlí a narovnáme je do sklenice, zalijeme rumem a pořádně uzavřeme - necháme aspoň 3 týdny marinovat. Švestky podáváme s nálevem.
Rada:
Rychlejší způsob přípravy - zkuste skleničku se švestkami krátce zahřát (bez víčka) v mikrovlnce nebo (s víčkem) v horké vodě. Švestky pak budou hotové už za 3 dny.
POMERANČOVÁ KŮRA V ČOKOLÁDĚ - Pomerančovou kůru, kterou jsme z pomerančů oloupali škrabkou na brambory, povaříme minutu ve vroucí vodě a scedíme. Kůru zalijeme pomerančovou šťávou, přivedeme k varu, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozehřejeme ve vodní lázni a proužky kůry do ní do poloviny namočíme. necháme ztuhnout a pak dáme do papírových košíčků.