Koření na svařák přelijeme 100 ml vroucí vody a necháme nejméně 5 minut vylouhovat. Koření vyjmeme a tekutinu necháme vychladnout. Grapefruity oloupeme, pečlivě odstraníme bílou slupku, pak dužinu nakrájíme na 10 plátků. Máslo špetku soli, cukr, skořici a vanilkový cukr utřeme do pěny. Jedno po druhém zašleháme vejce, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a polovinu výluhu z koření. Formu na věnec vymažeme tukem, vyložíme plátky grapefruitu, vysypeme hnědým cukrem a naplníme těstem. Pečeme asi 35 minut při střední teplotě. Zavařeninu rozehřejeme a propasírujeme přes síto. Věnec vyndáme z trouby a necháme cca 5 minut chladnout. Pak ho pokapeme zbytkem kořeněného výluhu, uvolníme ho z formy, potřeme ještě teplou zavařeninou a necháme vychladnout. Před podáváním věnec posypeme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit vánočním cukrovím (např. skořicovými hvězdičkami).