Kynutý tvarohový závin s čerstvou mátou
100
1
1
Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé nudlové těsto a rozdělíme je na 8-10 dílů. Přikryjeme a necháme 1/2 hodiny odpočívat. Pak každý díl rozválíme na list velikosti pekáče, v němž budeme buchtu péci, a každý list zvlášť 10 minut povaříme ve větším množství osolené vody a pak necháme vychladit. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh umícháme hladce s vejci, cukrem a smetanou. Pak vymažeme pekáč, vložíme na dno jeden list vařeného těsta a potřeme jej náplní, přikryjeme dalším listem a tak pokračujeme až do vypotřebování náplně a těsta. Skončíme těstem. Vrchní těsto potřeme rozpuštěným máslem, vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme při 200 ˚C asi 1 hodinu.