VEGANSKÉ PERNÍČKY 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku mandlového másla, skořice, muškátový oříšek, špetka soli, 1/2 lžičky sody, 3 lžičky melasy, 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky Všechny ingredience, kromě mouky, pomocí mixéru smíchejte. Pak teprve přidejte mouku, kterou zpracujete do těsta vařečkou a rukama. Těsto dejte odležet do lednice nejlépe na noc. Troubu si předehřejte na 180°C a vyválejte si plát, ze kterého budete vykrajovat perníčky různých tvarů. Pak pečte v troubě asi 10 minut, dokud nejsou perníčky hotové. Po vychladnutí můžete začít zdobit. VEGANSKÉ KAKAO 80g mletých mandlí, 20 ks datlí, 3 lžíce kakaa, 2 kousky vanilkového lusku Vanilkový lusk nakrájíme na kousky a společně s ostatními ingrediencemi jej zalijeme asi 400 ml vody. Necháme rychle povařit a pak přecedíme. Kakao je hotové. TIP: Další veganské recepty zde