Pro dvě osoby Jediným uměním na celém receptu je holandská omáčka. Zastřené vajíčko je pouze otázkou znalosti techniky a krátké praxe a ostatní je už brnkačka. Holandská omáčka: viz. další moje recety Zastřené vajíčko: Potřebujeme: 2 vejce - naprosto čerstvá, vodu, 2 lžíce vinného nebo kvasného octa Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k mírnému varu. Pokud jsou vejce opravdu čerstvá, není nutné do vody dávat ocet, protože čerstvé vejce zůstane celistvé, starší se rozteče. Dobrým trikem je roztočení vody v hrnci lžící nebo vařečkou a vkládání vejce do středu tohoto víru. Jakmile voda začne opět vřít, zmírníme oheň a vejce necháme "táhnout" 1–2 minuty, žloutek musí zůstat tekutý. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící a podáváme je ještě teplá. Bramborová galetka: Bramborová galetka se častěji než s nastrouhanými brambory dělá z plátků, ale dovolil jsem si změnu... Nejdůležitější je brambory důkladně propéct, takže po nastrouhání a smíchání všech ingrediencí na rozpálenou nepřilnavou pánev se lžící oleje umístíme těsto, na něj položíme ještě máslo, přikryjeme pokličkou nebo prkýnkem a necháme cca 8 min na mírnějším až středním plamenu péct. Pak otočíme, opět 7-8 min a je hotovo. Místo galetky je častějším použitím žemle, kaiserka nebo máslový muffin. Vždy jen polovina a opečená. Šunka se může dávat jak opečená, tak pouze nahřátá. A dekor z pažitky všemu dodá správnou barevnost.