Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční beránek - dia 313g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • citronova kůra z 1/2 citronu
  • hrubá mouka a tuk na formu
  • 2 vejce
  • 2 špetky soli
  • 4 lžičky kypřicího prášku
  • 80 g mletého máku
  • 100 g mletých mandlí
  • 200 g hladké mouky
  • 90 g korunního dia cukru
  • 150 g tuku Hera
  • 4 lžíce mléka

Pracovní postup:

Změklou Heru, dia cukr a špetku soli ušleháme do světlé pěny. Do směsi vešleháme po jednom vejce. Mouku prosejeme s prdopeč, vmícháme mleté mandle a třetinu mouky promícháme s mletým mákem. Vaječnou směs rozdělíme na poloviny a do každé vmícháme jednu moučnou směs. Obě poloviny těsta zředíme polovinou dávky mléka a ochutíme citronovou kůrou. Těsto lijeme střídavě do spodního dílu formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, asi 1 cm pod okraj. Těsto zlehka prokreslíme špejlí nebo vidličkou a zaklopíme vrchním dílem formy. Pečeme 40 minut při 180 °. Beránka necháme vychladnout (cca 30 minut) a pak ho opatrně vyklopíme. Před podáváním ho můžeme posypat jemným sypkým sladidlem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jobovab |16. července 2013
dobré Odpovědět
daramacho |14. července 2013
chutné Odpovědět
wieruska |12. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!